Dierendag, groenmiddag en winterklaar

Dierendag, groenmiddag en winterklaar

Vandaag is het dierendag! Ik heb mijn twee plantomgooiende maatjes lekker verwend met wat extra eten vandaag. Ze wonen nu 4 maanden in mijn appartement en helaas sneuvelen er nog steeds soms wat plantenpotjes, omdat ze nog vrij wild kunnen spelen. Maar ik heb geleerd dat als ik een paar cactussen rondom mijn plantjes in het raam zet, het omgooien een stuk minder is ?.

Ondertussen ook druk bezig met stekken voor Groenmiddag dat 17 november in de Meet&Greet is. Kijk weer erg uit naar andere plantengekkies te ontmoeten en advies te geven aan mensen die niet zulke groene vingers hebben. Wist je dat ik ook graag advies geef via mijn Facebook of website?

  

Vragen die ik bijvoorbeeld erg vaak krijg, gaan altijd over het water geven. Een tip die ik je alvast kan geven is nooit te te veel water geven! Je kan eigenlijk nog beter te weinig geven dan te veel. Door te veel water geven krijg je vaak wortelrot en dan kan je de plant vaak gelijk afschrijven. Bij te weinig water kan je vaak de plant nog redden door hem een flinke slok te geven. Niet te lang mee wachten natuurlijk, anders verdord hij.

Nu ga ik verder met mijn balkon winterklaar maken. Ik geef mijn winterharde plantjes wat extra mest zodat ze de winter goed kunnen overleven en trek de laatste zomergroente en onkruid uit mijn bakken. Wel erg kaal weer zo! Maar ik kijk nu alweer uit naar februari. Dan begin in weer met binnen zaaien voor de plantjes voor in de zomer.