Rupsen, rucola en groenmiddag

Rupsen, rucola en groenmiddag

De afgelopen weken was het hard werken op mijn balkon. Er zitten namelijk rupsen in mijn Palmkolen beetje lastig klusje want ik haal ze er letterlijk 1 voor 1 vanaf. Zorg wel dat ze echt weg zijn want ik gooi ze in het grasveld beneden. Waarschijnlijk maak ik de rondvliegende meeuwen er heel blij mee. Daarnaast bezig om de laatste slasoorten buiten te zaaien en de echte zomergroente (tomaten, paprika, etc) weg te halen.

Blij dat ik van mijn rucola de zaadjes heb kunnen oogsten voor volgend seizoen. Het oogsten is echt heel makkelijk. Eerst laat je de rucola bloeien, vervolgens laat je hem zaad vormen (dit zit ik een soort coconnetjes waar de bloemen ook hebben gezeten) en als laatste knip je deze ervanaf en laat je ze drogen. Je kan de zaadjes gewoon in die gedroogde cocon laten zitten en ze dan in een enveloppe op een droge en donkere plek bewaren voor volgend seizoen. Als je ze gaat zaaien in het voorjaar hoef je alleen maar die coconnetjes open te scheuren zodat er een aantal zaadjes uit komen en ongeveer een halve cm diep te zaaien.

Vind het wel fijn als er ook deze winter nog wat te zien is dus ik zorg dat er wat winterharde kruiden zoals rozemarijn en laurier gaan groeien. Die blijven ook in de winter mooi groen.

Op zaterdag 17 november gaan we weer trouwens weer lekker stekjes ruilen! Ook heb ik weer een aantal leuke dames leren kennen die wellicht wat leuks kunnen toevoegen op die dag! Wil je ook langskomen met stekjes dan is dat natuurlijk alleen meer tof. Verder kan je ook langskomen voor advies ik help je graag verder.

Hopelijk zie ik ook nog paar mensen terug die tijdens Basil een plantje hebben meegenomen. Het was echt super leuk en gezellig! Super veel leuke reacties van mensen en veel studenten kunnen voorzien aan waardevolle info over hoe ze hun plantjes of net uitgekozen stekje moeten verzorgen. Ook ben ik erachter gekomen dat studenten kleine stekjes echt super schattig vinden! ‘Omg! Ik kan deze echt niet laten staan!’ heb ik er vaak gehoord.